Het consult
Een consult bij CVS begint met een intake gesprek waarbij wordt geprobeerd de aanleiding van de klachten te achterhalen. Hierna volgt een uitgebreid onderzoek waarbij statische en dynamische scans gemaakt worden en waar met videoanalyse het gangbeeld wordt bekeken. Er wordt een drukanalyse van de voeten en de statische balans gemaakt en zo nodig worden diverse functietesten gedaan.  Ook worden, indien aanwezig, uw oude (sport) schoenen geanalyseerd. Aan de hand van deze factoren kunnen eventuele functionele afwijkingen aan het licht worden gebracht. Ook is dit de basis voor een onderbouwd schoenadvies en de eventueel benodigde aanpassingen.

Zoolfunctie
Voor iedere sport, van wandelen tot schaatsen, buiten of in de zaal, zijn de eisen die aan het schoeisel gesteld worden verschillend. Tel daarbij de diversiteit aan voettypen, gewicht van de sport(st)er en de intensiteit, dan is het begrijpelijk dat de keuze van de juiste sportschoen van essentieel belang is.
Waar nodig kan de nieuwe of een bestaande schoen voorzien worden van aanpassingen om de schoen zoveel mogelijk te optimaliseren.

Wat is de functie van individueel gemaakte zolen?
1. Corrigeren van de voet
Individueel gemaakte zolen die de voet(stand) corrigeren waardoor een betere houding en afwikkeling van de voet wordt verkregen met minder kans op blessures.
2. Ondersteuning van de voet
Door een correcte ondersteuning van de anatomische vorm van de voet wordt de druk over de voet verdeeld en verhoogt de stabiliteit. Op sommige delen van de voet kan de druk geheel weggenomen worden.
3. Comfort bevorderend
Zachte, licht verende en ondersteunende zolen bevorderen het loopcomfort.
4. Pasvorm bevorderend
Ook een op zich perfecte (sport)schoen kan nog enige correctie nodig hebben op het gebied van de pasvorm. Een iets te ruime schoen kan perfect passen met een goede zool.
5. Transpiratievocht absorberend
Zolen met een hoog absorptievermogen kunnen transpiratievocht snel opnemen en afvoeren.
Een behoud voor huid en (sport)schoenen!
6. Demping verhogend
Deze zolen werken schokdemping verhogend mocht de voet dit nodig hebben.

Of natuurlijk een combinatie van bovenstaande eigenschappen!
Kortom: De juiste schoen, aangevuld met een individueel vervaardigde zool zorgt mede voor blessurevrij sporten en optimale prestaties!

 

Compressiekousen

CVS is officieel dealer en aanmeet-punt voor Herzog compressie-kousen. Neem geen risico en laat uw kousen gratis aanmeten!

Je ziet ze steeds meer; de vaak kleurrijke compressiekousen, bij hardlopers maar ook steeds meer in andere takken van sport. En dat is niet voor niets. Het is geen hype gebleken maar een product dat bewezen daadwerkelijk bij kan dragen blessurevrij sporten en herstel na een blessure.
Herzog is een kous met hoge compressie en daarom verstandig deze correct aan te laten meten. Dat kan gratis bij CVS!

Lees hier meer Compressiekousen

Vergoedingen

Ziektekostenverzekering

In veel gevallen worden de kosten van consult en/of zolen geheel of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars. Informeer bij uw zorgverzekeraar of kijk op de zorgwidget door op  Wordt mijn behandeling vergoed? te klikken.

Sport blessurevrij!

Gezien de complexiteit van de voeten is het niet vreemd dat ongeveer 70% van de Nederlandse bevolking ooit met voetproblemen of voet gerelateerde problemen te maken krijgt. Zorg voor goede schoenen en een goed voetbed om dit te voorkomen!

Problemen tijdens het sporten vinden vaak hun oorsprong tijdens het gaan en staan in het dagelijks leven dus ook daar wordt bij CVS ruim aandacht aan besteed!

Een juiste sport/wandelschoen, afgetuned met een individueel vervaardigde inlegzool:
- voorkomt blessures
- verhoogt prestaties
- verhoogt het comfort

Webwinkel

Onze webwinkel is bedoeld om het u (als klant) makkelijk te maken producten aan te schaffen. Dit kan zijn voor herhalingsaankopen of na advies van de podoloog zonder dat u daarvoor naar de praktijk hoeft te komen. Gemak dient de mens!

Ga naar boven