Missie volbracht

In december 2014 zit ik enigszins gefrustreerd op de bank omdat ik tijdens de Berenloop van dat jaar een blessure onder mijn voet opliep. Een blessure komt nooit gelegen maar nu is het wel helemaal zuur omdat ik net op het punt sta om mijzelf in te schrijven voor de Spartathlon in Griekenland. Van andere loopcollega’s krijg ik het advies om gewoon in te schrijven omdat je niet zeker bent van een kaart. Wordt je ingeloot dan kun je altijd nog afzeggen mocht je niet fit zijn.

In januari krijg ik te horen dat mee mag doen met de Spartathlon maar de blessure is nog steeds van dien aard dat ik nog geen 100 meter kan hardlopen laat staan 246 km. Oefeningen, koelen etc. een bezoek aan de sportarts en een consult bij een podoloog bij mij in de buurt helpen mij echter nog niet op weg. De zooltjes van deze podoloog doen mij zeer en ik krijg er eerder meer klachten bij dan dat het vermindert. De betreffende zolen zijn zwaar, dik en voelen ongemakkelijk. Ik begin hem wat te knijpen en op advies van Anton Kingma van Fysio058 ga ik langs bij Joop Veenstra van CVS sportpodologie in Drachten. Hij heeft mijn voeten bekeken en passende zooltjes gemaakt om de klachten tegen te gaan, mijn voet zakt wat door en heeft dus wat extra ondersteuning nodig.

Deze zooltjes voelen fantastisch en kan ik geleidelijk aan weer rustig beginnen met lopen. Wat een verschil met mijn eerdere zolen, licht en alleen steun daar waar nodig. In april ben ik zelfs klaar voor de Zestig van Texel en deze loop ik ontspannen uit zonder extreme klachten. Ik kan mij nu dus gaan voorbereiden op de legendarische ultraloop in Griekenland. Tijdens mijn trainingen ben ik nog een keer langs geweest om de zooltjes wat bij te schaven.

Eind september 2015 sta ik aan de start van de Spartathlon en 34 uur en 40 minuten later kus ik de voeten van het beeld van Leonidas. Ik ben een Spartathlon-finisher! Mede door de kundigheid van Joop Veenstra van CSV sportpodologie heb ik deze loop kunnen volbrengen.Het is fijn om als sporter geholpen te worden door iemand die meedenkt, voelt en snel kan helpen bij evt. problemen.

Kortom Joop Veenstra van CVS sportpodologie is een aanrader voor iedere sporter met voetproblemen.

Silvio Teunissen

Agenda

Geen evenementen

Nieuws

Cvs opent webwinkel

Lees meer...

Slippers met eigen voetbed bij CVS!

Lees meer...

CVS bij Tros Radar

Lees meer...

CVS is dealer en aanmeetpunt van de herzog compressiekousen

Lees meer...

Compressiekousen

CVS is officieel dealer en aanmeet-punt voor Herzog compressie-kousen. Neem geen risico en laat uw kousen gratis aanmeten!

Je ziet ze steeds meer; de vaak kleurrijke compressiekousen, bij hardlopers maar ook steeds meer in andere takken van sport. En dat is niet voor niets. Het is geen hype gebleken maar een product dat bewezen daadwerkelijk bij kan dragen blessurevrij sporten en herstel na een blessure.
Herzog is een kous met hoge compressie en daarom verstandig deze correct aan te laten meten. Dat kan gratis bij CVS!

Lees hier meer Compressiekousen

CVS

CVS Centrum voor Sportpodologie
De Bolder 58
9206 AR  Drachten

Telefoon 0512-549881
email
www.sportpodologie.nl

Webwinkel

Onze webwinkel is bedoeld om het u (als klant) makkelijk te maken producten aan te schaffen. Dit kan zijn voor herhalingsaankopen of na advies van de podoloog zonder dat u daarvoor naar de praktijk hoeft te komen. Gemak dient de mens!

Ga naar boven