Voeten zijn de basis van het menselijk lichaam. De bouw van onze voeten is erg complex. Ze zijn gemaakt om ons gehele lichaam te dragen en verplaatsen. Een voet bestaat uit 26 botten en 33 gewrichten. Vele spieren en banden zorgen daarnaast voor het goed functioneren van de voet. Voeten zijn bij veel sporten erg belangrijk. Als voeten niet optimaal (kunnen) functioneren, dan kan alles wat daarboven zit (knie/heup/rug) verkeerd worden belast waardoor spieren en gewrichten in je lichaam niet goed samenwerken. De sportpodoloog richt zich op het verminderen en voorkomen van (sport)blessures en het optimaal kunnen presteren.

Voor wie is de (sport) podoloog?

Voor iedereen met voet- of voetgerelateerde houdingsklachten.
Het maakt niet uit of u klachten hebt tijdens het sporten of bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden. Bij CVS zien we mensen van alle leeftijden met zeer uiteenlopende klachten en wensen. Wat de klachten ook zijn: van likdoorns tot hallux valgus, platvoeten of holvoeten, enkel-, knie-, heup- en rugklachten, hielspoor of vermoeidheidsklachten, het uit zich in beperking van de dagelijkse bezigheden. Weer probleemloos een stukje wandelen met de hond, een dagje shoppen, of de New York marathon lopen; wij doen ons best u van uw klachten af te helpen.

Wat kan de sportpodoloog voor u betekenen?

  • Onderzoek en behandelen van blessures, denk bijvoorbeeld aan scheenbeen-, achillespees- en knie- klachten
  • Het maken van correctiezolen
  • Het adviseren van het bij uw voet passende juiste type (sport/wandel)schoen
  • Het optimaliseren van de pasvorm van uw (sport/wandel)schoen
  • Het optimaliseren van stabiliteit en schokdemping in uw (sport/wandel)schoen
  • Het optimaliseren van houding en beweging
  • Manuele therapie van de voet*

Bedrijven

Veel klachten op de werkvloer zijn voetgerelateerd. Zeker als de werkomstandigheden ergonomisch optimaal lijken, kan het moeilijk zijn achter de werkelijke oorzaak van de klachten te komen als deze voetgerelateerd zijn.

Lees hier meer over Bedrijfspodologie

Manuele therapie

Manuele therapie is een techniek die steeds meer in Nederland wordt toegepast. Soms draagt een blokkade in de voet bij aan het niet goed kunnen functioneren van de voet. Om een dergelijke blokkade op te kunnen heffen kan een manipulatietechniek worden gebruikt. Hierbij wordt met een snelle korte beweging het vastzittende gewricht los gemaakt. De manipulatie dient meestal ter ondersteuning van zooltherapie.

Zoolvervaardiging

De (sport)zolen van CVS worden in eigen werkplaats gemaakt. Handmatige vervaardiging wordt gecombineerd met de nauwkeurigheid van een geavanceerd freessysteem. De individuele wensen of noodzakelijke aanpassingen aan zolen worden handmatig gemaakt.
In alles gaan we hierbij uit van de actieve, bewegende mens!