Een consult bij CVS begint met een intakegesprek waarbij wordt geprobeerd de aanleiding van de klachten te achterhalen. Hierna volgt een uitgebreid onderzoek waarbij statische en dynamische scans worden gemaakt en waar met videoanalyse het gangbeeld wordt bekeken. Er wordt een drukanalyse van de voeten en de statische balans gemaakt en zo nodig worden diverse functietesten gedaan.  Ook worden, indien aanwezig, uw oude (sport) schoenen geanalyseerd. Aan de hand van deze factoren kunnen eventuele functionele afwijkingen aan het licht worden gebracht. Ook is dit de basis voor een onderbouwd schoenadvies en de eventueel benodigde aanpassingen.

Zoolfunctie

Voor iedere sport, van wandelen tot schaatsen, buiten of in de zaal, zijn de eisen die aan het schoeisel worden gesteld verschillend. Tel daarbij de diversiteit aan voettypen, gewicht van de sport(st)er en de intensiteit, dan is het begrijpelijk dat de keuze van de juiste sportschoen van essentieel belang is.
Waar nodig kan de nieuwe of een bestaande schoen worden voorzien van aanpassingen om de schoen zoveel mogelijk te optimaliseren.

Wat is de functie van individueel gemaakte zolen?

1. Corrigeren van de voet

Individueel gemaakte zolen die de voet(stand) corrigeren waardoor een betere houding en afwikkeling van de voet wordt verkregen met minder kans op blessures.

2. Ondersteuning van de voet

Door een correcte ondersteuning van de anatomische vorm van de voet wordt de druk over de voet verdeeld en verhoogt de stabiliteit. Op sommige delen van de voet kan de druk geheel weggenomen worden.

3. Comfort bevorderend

Zachte, licht verende en ondersteunende zolen bevorderen het loopcomfort.

4. Pasvorm bevorderend

Ook een op zich perfecte (sport)schoen kan nog enige correctie nodig hebben op het gebied van de pasvorm. Een iets te ruime schoen kan perfect passen met een goede zool.

5. Transpiratievocht absorberend

Zolen met een hoog absorptievermogen kunnen transpiratievocht snel opnemen en afvoeren. Een behoud voor huid en (sport)schoenen!

6. Demping verhogend

Deze zolen werken schokdemping verhogend mocht de voet dit nodig hebben.

Of natuurlijk een combinatie van bovenstaande eigenschappen!
Kortom: De juiste schoen, aangevuld met een individueel vervaardigde zool zorgt mede voor blessurevrij sporten en optimale prestaties!