11 Steden Ultraloop 2018

11 Steden Ultraloop 2018

Of het een goed idee is om in een jaar waar het privé niet voor de wind ging een ultraloop te organiseren en zelf ook deel te nemen kan ik kort zijn. NEE!

Na de Spartathlon in 2015 en Milaan San Remo in 2017 wilde ik graag een ultraloop van 200+ kilometers in Nederland organiseren. Als je in Bolsward woont dan hoef je niet lang na te denken. De Elfstedentocht als hardloopwedstrijd met start en finish in mijn woonplaats Bolsward zou natuurlijk fantastisch zijn. Het organiseren is gelukt, nu het trainen en het finishen nog.

Als ik weer aan zo’n uitdaging van 200+ kilometers begin dan volg ik mijn eigen ritueel. Als eerste de schoenen met de zooltjes weer laten checken bij Joop Veenstra in Drachten. Een telefoontje en ik kan snel terecht. Ze zien er nog goed uit dus starten maar met trainen. Na maanden van hard trainen koop ik een aantal weken voor de start toch nog maar een paar nieuwe schoenen. Ik krijg wat blaren en heb het gevoel dat de zooltjes niet meer goed in de schoen passen. Vreemd want ik heb al jaren hetzelfde merk en schoenmaat. Om deze twijfel weg te nemen maak ik een afspraak bij CVS Sportpodologie en Joop meet mij nieuwe zooltjes aan. Gelukkig zijn ze snel klaar en de schoenen met de nieuwe zooltjes zitten weer als vanouds. Ik start 19 mei om 11.00 uur voor het stadhuis in Bolsward en zondagmiddag finish ik na 31 uur en 30 minuten mijn derde grote ultraloop.

Ook deze ultra had ik niet kunnen finishen zonder het goede advies en snelle service van Joop Veenstra van CVS Sportpodologie. Zoals al vaker gezegd; CVS Sportpodologie is een absolute aanrader voor iedere sporter.