Silvio Teunissen

Silvio Teunissen

Missie volbracht

In december 2014 zit ik enigszins gefrustreerd op de bank omdat ik tijdens de Berenloop van dat jaar een blessure onder mijn voet opliep. Een blessure komt nooit gelegen maar nu is het wel helemaal zuur omdat ik net op het punt sta om mijzelf in te schrijven voor de Spartathlon in Griekenland.

Van andere loopcollega’s krijg ik het advies om gewoon in te schrijven omdat je niet zeker bent van een kaart. Wordt je ingeloot dan kun je altijd nog afzeggen mocht je niet fit zijn.

In januari krijg ik te horen dat mee mag doen met de Spartathlon maar de blessure is nog steeds van dien aard dat ik nog geen 100 meter kan hardlopen laat staan 246 km. Oefeningen, koelen etc. een bezoek aan de sportarts en een consult bij een podoloog bij mij in de buurt helpen mij echter nog niet op weg. De zooltjes van deze podoloog doen mij zeer en ik krijg er eerder meer klachten bij dan dat het vermindert. De betreffende zolen zijn zwaar, dik en voelen ongemakkelijk. Ik begin hem wat te knijpen en op advies van Anton Kingma van Fysio058 ga ik langs bij Joop Veenstra van CVS sportpodologie in Drachten. Hij heeft mijn voeten bekeken en passende zooltjes gemaakt om de klachten tegen te gaan, mijn voet zakt wat door en heeft dus wat extra ondersteuning nodig.

Deze zooltjes voelen fantastisch en kan ik geleidelijk aan weer rustig beginnen met lopen. Wat een verschil met mijn eerdere zolen, licht en alleen steun daar waar nodig. In april ben ik zelfs klaar voor de Zestig van Texel en deze loop ik ontspannen uit zonder extreme klachten. Ik kan mij nu dus gaan voorbereiden op de legendarische ultraloop in Griekenland. Tijdens mijn trainingen ben ik nog een keer langs geweest om de zooltjes wat bij te schaven.

Eind september 2015 sta ik aan de start van de Spartathlon en 34 uur en 40 minuten later kus ik de voeten van het beeld van Leonidas. Ik ben een Spartathlon-finisher! Mede door de kundigheid van Joop Veenstra van CSV sportpodologie heb ik deze loop kunnen volbrengen.Het is fijn om als sporter geholpen te worden door iemand die meedenkt, voelt en snel kan helpen bij evt. problemen.

Kortom Joop Veenstra van CVS sportpodologie is een aanrader voor iedere sporter met voetproblemen.

Silvio Teunissen